2022 Ocak-Şubat Grev Dalgası Raporu

2022’nin ilk iki ayında görkemli bir grev dalgasına şahit olduk. Tam 108 adet grev tespit ettiğimiz bu iki aydaki grev yoğunluğu uzun yıllardır görmediğimiz türdendi. Heyecanlandık, umutlandık.

Ocak-Şubat 2022 grev dalgası, son dönemde ancak Mayıs-Haziran 2015’te yaşanan Metal Fırtına grevleri ile mukayese edilebilir büyüklükteydi. Üstelik bu dalga, Metal Fırtına’ya göre daha fazla şehre ve sektöre yayıldı, genel kamuoyu tarafından daha fazla destek gördü ve hedeflerine ulaşma bakımından da daha başarılı olmuş gibi görünüyor.   

Bu rapor Ocak-Şubat 2022 grev dalgasının seyrini ve görkemini gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Heyecanın, umudun ve özgüvenin diri tutulmasına bir katkı sunmak ve tarihe not düşmek istiyoruz. Emek Çalışmaları Topluluğu’nun grevlerin büyük resmini ortaya koyan niceliksel araştırması ile Evrensel Gazetesi’nin muhabirlerinin grevlerin ardından işçilerle yaptığı derinlemesine röportajları bir araya getirdik.

Epik bir zaferin haklı gururu ve umudu ile konuşan Migros işçisi Sevda’nın sözleri muradımızı özetliyor: “Bugün ya da yarın Türkiye’deki bütün işçilerin ayağa kalkacağını düşünüyorum. Sıra hepimizde. Biriz, birlik olmalıyız.”

Raporu indirmek aşağıdaki görseli tıklayınız.

2022 Ocak-Şubat Grev Dalgası Raporu” üzerine bir düşünce

  1. Geri bildirim: Türkiye'de Grev Dalgası - Türkiye Raporu

Yorum bırakın